«Батьківщина» Житомирщини вшанувала подвиг воїнів-визволителів

Днями «батьківщинівці» Житомирщини вшанували пам’ять героїв, які загинули під час визволення Житомира та області від нацистів у 1943–1944 роках.

Як повідомляє прес-служба обласного партосередку «Батьківщини», у Житомирі на Російсько-Вільському військовому кладовищі відбулося відкриття меморіального знаку з іменами раніше невідомих воїнів-визволителів.

13148046_1702433550044168_840593773_o

«Житомир – один із найперших зазнав бомбардування гітлерівської авіації. Друга світова війна принесла в українські домівки незліченні жертви й страждання. Сьогодні, відстоюючи незалежність та цілісність нашої країни на східних кордонах, ми усвідомлюємо подвиг та жертовність тих, хто віддав своє життя під час Другої світової війни», – сказав голова Богунської райради Житомира, «батьківщинівець» Олександр Блощинський.

У церемонії покладання квітів до могил загиблих солдатів взяли також участь депутати Богунської районної ради Житомира від ВО «Батьківщина».

Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання світлу пам’ять полеглих у жорстоких боях героїв Другої світової війни та новітніх героїв, які віддали своє життя під час Революції Гідності й сьогодні боронять кордони України на Сході.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова