«Батьківщина» Чернігова порушила питання «Смоляного озера»

Депутат Чернігівської міської ради з фракції «Батьківщина» Григорій Федорець порушив питання про «Смоляне озеро», яке 5 років тому утворилося за нез’ясованих причин неподалік м’ясокомбінату.

Про це повідомляє прес-служба Чернігівської обласної партійної організації.

Як розповів депутат Чернігівської міськради з фракції «Батьківщина» Григорій Федорець, він направив депутатські запити до міського голови та начальника Державної екологічної інспекції в Чернігівській області, які, як виявилося, знають про проблему, проте не поспішають розв’язувати.

WrhMQwrlKgE

«Батьківщинівець» ініціював інспектування «Смоляного озера», яке 4-5 травня проведуть відповідні служби.

«Ситуація насправді дуже неоднозначна. По-перше, потрібно встановити, як утворилося це озеро і що за рідина в ньому. Це може бути не смола, а мазут, який є більш токсичним. По-друге, ніхто не знає глибини озера, й просто засипати його піском не вдасться. Треба або відкачувати, або шукати інший спосіб, як позбутися проблеми. По-третє, це може бути злив рідини з озера», – зазначив Григорій Федорець.

Першими на сполох забили екологи.

«У «Смоляне озера» постійно потрапляють тварини, нещодавно рятувальники МНС дістали собаку. Люди, які не знають дороги, також туди забрідають. Це насправді велика екологічна проблема. Ми зібрали підписи й направили звернення до Григорія Федорця, адже знаємо, що «Батьківщина» завжди готова допомогти у вирішенні екологічних проблем», – сказала керівник Центру захисту тварин «Вірний друг» Юлія Іскра.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова