Миколаївський «батьківщинівець» виступив проти закриття сільських шкіл

Депутат Миколаївської обласної ради від «Батьківщини» Сергій Чмир підтримав вимоги вчителів, батьків учнів та сільських голів трьох сіл Арбузинського району не закривати школи.

Як повідомляє прес-служба Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина», люди звернулися до депутата з проханням не допустити закриття шкіл у селах Олексіївка, Бузьке та Новогригорівка.

Рішення про закриття шкіл у цих селах прийняв особисто голова райдержадміністрації, без врахувавши думки громади. Депутат обласної ради Сергій Чмир, депутати Арбузинської районної ради разом із жителями сіл намагалися отримати пояснення від голови райдержадміністрації, проте той категорично відмовився від зустрічі та викликав поліцію.

«Батьки, вчителі, всі жителі цих трьох сіл опинилися в безвихідній ситуації. Як можна без обговорення з громадою вирішувати питання про закриття шкіл? Село існуватиме, поки в ньому є де навчатися дітям, поки працює молодь та створює сім’ї. Чиновники ж повинні діяти в інтересах людей, а не задовольняти власні амбіції. Влада й депутати мають виконувати волю людей», – зазначив «батьківщинівець» Сергій Чмир.

Селяни, які висловили незадоволення діями голови Арбузинської райдержадміністрації, підписали звернення на адресу президента України, Кабінету міністрів, Миколаївської ОДА та обласної ради.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова