«Батьківщина» Львівщини пропонує ввести мораторій на вирубку Карпатських лісів

Фракція «Батьківщина» у Львівській обласній раді запропонувала ухвалити звернення до Кабінету міністрів з проханням запровадити мораторій на вирубку лісів у Карпатах на 25 років.

Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної парторганізації ВО «Батьківщина».

«Лише на Львівщині за останні три роки розпочато 440 кримінальних проваджень за фактами незаконних рубок та знищення лісових насаджень, сума збитків через які сягнула майже 20 мільйонів гривень», – заявив на сесії Львівської облради секретар постійної депутатської комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації «батьківщинівець» Леонід Цибуля.

lisy

Щоб зберегти ліси й запобігти проявам згубних наслідків природних явищ, фракція ВО «Батьківщина» у Львівській облраді пропонує для природного відновлення Карпатських лісів ввести мораторій на їх вирубку терміном на 25 років. Серед пропозицій «батьківщинівців» також забезпечення систематичного моніторингу для оцінки й прогнозу динаміки кількісного та якісного стану відновлення лісового покриву.

Після запровадження мораторію працівників лісогосподарських підприємств, зайнятих рубкою й переробкою деревини, можна задіяти для лісорозведення й лісовідновлення, вважають у фракції ВО «Батьківщина».

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова