Серій Євтушок ушанував пам’ять жертв аварії на Чорнобильській АЕС

У містах Сарни та Костопіль, що на Рівненщині, народний депутат з фракції «Батьківщина» Сергій Євтушок ушанував пам’ять ліквідаторів та жертв катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції.

«Жодна статистика не скаже, скільки людських доль понівечено Чорнобильським смерчем. Масштаби катастрофи могли б бути незрівнянно більшими, якби не мужність сотень тисяч учасників ліквідації наслідків аварії. Ми не маємо права забувати про самопожертву ліквідаторів, які пройшли через усі кола ядерного пекла», – наголосив народний депутат.

Сергій Євтушок зауважив, що люди, в яких Чорнобиль забрав здоров’я, позбавив роботи, докорінно змінив спосіб життя, нині не повинні відчувати соціальну несправедливість.

«Під час напрацювання проекту Закону «Про Держбюджет на 2015 рік» фракція «Батьківщина» благала уряд Арсенія Яценюка не скасовувати пільги для чорнобильців 4-ої категорії. Проте урядовий закон все ж ліквідував четверту Чорнобильську зону та скасував усі компенсації та пільги особам, які відносяться до неї. З цього моменту уряд розпочав політику «соціального садизму», – заявив член фракції «Батьківщина».

Сергій Євтушок додав, що нині чорнобильці потребують всебічної уваги й захисту держави.

«Спілкуючись, люди благають допомогти хоча б з лікуванням. Тож потрібно не повертатися спиною, а навпаки – простягнути руку допомоги ліквідаторам аварії та зробити все можливе для вирішення їхніх проблем, особливо щодо забезпечення ліками», – зазначив представник «Батьківщини».

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова