Альона Шкрум: Ми не дозволимо зруйнувати принципові положення реформи про держслужбу

Другий день третьої сесії Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС (далі – ПКА) розпочався з обговорення реформ в Україні.

Під час засідання народний депутат від ВО «Батьківщина» Альона Шкрум доповіла про процес імплементації Закону України «Про державну службу», який уже 1 травня 2016 року набуває чинності.

«Українці чекають від нового уряду та 2016 року швидких змін та «історії успіхів». Таким успіхом може і має стати реформа державної служби, справді відкриті конкурси на найвищі посади у державі та реформа якісних адміністративних послуг», – заявила Альона Шкрум.

IMG_20160425_154933

У своєму виступі депутат наголосила, що уже багато зроблено за допомогою громадянського суспільства, наших європейських партнерів та групи підтримки України в Єврокомісії. Та ще багато важливих речей Україна має ще зробити.

Перед європарламентарями Альоні Шкрум довелось констатувати, що, на жаль, уряд не виконав своє зобов’язання та не подав у визначений законом термін – 2 місяці – зміни до законів у зв’язку з прийняттям нового Закону України «Про державну службу».

«Нема чіткого плану імплементації закону, не прийнята Стратегія реформування державного управління з конкретними термінами виконання вимог», – пояснила  вона.

Політик висловила надію, що все це буде зроблено уже в найближчі місяці.

«Ми не дозволимо зруйнувати принципові положення документу через внесення змін, що не узгоджуються з самою концепцією закону. Насамперед, парламент не дозволить зробити виключення з процедури відкритих конкурсів для голів місцевих державних адміністрацій», – переконана депутат.

Звернула увагу Альона Шкрум і на те, що нам якнайшвидше треба сформувати Комісію з питань вищого корпусу державної служби, що має забезпечити призначення державних секретарів міністерств та Державного секретаря КМУ. Слід також ухвалити зміни до Законів України «Про Кабінет Міністрів України» та «Про центральні органи виконавчої влади».

«Усе це має забезпечити впровадження реформи державної служби та закласти основу нового державного управління в Україні», – резюмувала Альона Шкрум.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова