На Луганщині депутати від «Батьківщини» вимагають визнати Росію країною-агресором

Мешканці селища Новопсков, що на Луганщині, разом з громадськими активістами Марківського, Міловського, Білокуракинського та Старобільского районів вийшли на мітинг до Новопсковської районної ради з вимогою визнати Росію країною-агресором.

Як повідомляє прес-служба Луганського обласного партосередку, вже декілька тижнів поспіль депутати від демократичних сил, зокрема «Батьківщини», в Новопсковській райраді намагаються винести на розгляд сесії питання про визнання Росії країною-агресором, але депутати з фракцій «Опозиційного блоку» та «Нашого краю» заважають включити його до порядку денного. Вони мотивують це тим, що районна рада не має підстав та повноважень ухвалювати такі рішення.

«Які ще потрібні аргументи? У нас відібрали Крим, у нас намагаються відібрати Донбас. Гинуть у війні наші діти. У цьому є пряма вина Росії, яка відкрито підтримує сепаратистів. Це прояв агресії. Невже представники «Опозиційного блоку» та «Нашого краю» цього не визнають?» – обурюється голова Новопсковської «Батьківщини», депутат районної ради Микола Старцев.

Коли під час чергової сесії питання знову не включили до порядку денного, депутати від «Батьківщини» та БПП приєдналися до акції протесту під стінами ради. Загалом у мітингу взяли учать близько сотні активістів – не лише з Новопскова, але й із різних куточків області.

«Я впевнений, що визнати Росію країною-агресором – це історичний крок, який українська влада має зробити, особливо тут – на Луганщині. Цього вимагають від нас люди, цього вимагає час, коли треба почати називати речі своїми іменами, а не жити ілюзіями чи забаганками», – зазначив «батьківщинівець» Микола Старцев.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова