На Луганщині ідентифікували загиблого захисника цілісності України

Голова Троїцької районної парторганізації ВО «Батьківщина» Наталія Лозова, яка також очолює місцевий осередок Всеукраїнського об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО, взяла участь у перепохованні останків учасника антитерористичної операції Володимира Сльоти.

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної партійної організації.

Ідентифікували особу бійця завдяки тесту ДНК лише через два роки після загибелі. Відомо, що Володимир Сльота воював у добровольчому батальйоні «Айдар» і загинув 5 вересня 2014 року під містом Щастя. Це сталося в ході мінометного обстрілу: тоді загинули всі члени екіпажу, в якому перебував Володимир, окрім одного воїна, якого відкинуло вибухом. Після обстрілу терористи підпалили тіла загиблих, через що так важко було ідентифікувати особу кожного з них.

Інф.привід 19.04.2016 (4)

«Понад півтора року тривав складний процес ідентифікації, і увесь цей час воїн був похований під табличкою «тимчасово невідомий Герой України». Напередодні завершилася повторна експертиза ДНК, за якою остаточно встановили ім’я загиблого. Тепер бійця поховають зі всіма військовими почестями у Вінницькій області, звідки він родом», – розповіла Наталія Лозова.

Встановленням особи та організацією перевезення тіла на Вінниччину опікувався офіцер групи цивільно-військового співробітництва оперативно-тактичного угрупування «Луганськ», старший лейтенант Ігор Тютьков.

Під час ексгумації тіла на Старобільському цвинтарі були присутні представники військово-патріотичних та волонтерських організацій Вінниччини та Луганщини, ветерани батальйону «Айдар», а також небайдужі місцеві жителі. Панахиду за Володимиром Сльотою відслужив військовий капелан. Салютна група військовослужбовців Збройних Сил України супроводила траурну процесію трикратними залпами.

За інформацією офіцерів групи цивільно-військового співробітництва оперативно-тактичного угруповання «Луганськ», на кінець 2014 року в Старобільську було поховано 37 невідомих учасників АТО. На даний час там залишається 21 воїн, особу якого ще не встановили.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова