За сприяння Владислава Бухарєва в Маріуполі запровадили телемедицину

Народний депутат від «Батьківщини» Владислав Бухарєв сприяв запровадженню телемедичної системи в травматологічному відділенні лікарні швидкої медичної допомоги Маріуполя.

Про це повідомляє прес-служба Сумської обласної партійної організації.

Найголовнішим завданням телемедицини є нівелювання відстані між медичним персоналом та пацієнтами. Завдяки використанню телемедичної системи та Інтернет-мережі можна миттєво провести консиліум між фахівцями медичної служби для визначення тактики та оптимізації лікування пацієнтів з бойовими ураженнями ще на етапі евакуації, зокрема під час проведення оперативних втручань.

Владислав Бухарєв зазначає, що через продовження війни на Донбасі дедалі зростає кількість постраждалих з тяжкими травмами, лікування та спостереження за якими має бути оперативним.

«Тепер у лікарів Маріуполя є можливість отримувати в режимі реального часу консультації фахівців зі всієї України для лікування поранених бійців, що дуже важливо для цього регіону. Упевнений, телемедицина допоможе врятувати життя та здоров’я наших хлопців», – наголосив «батьківщинівець».

На урочистому відкритті чергової ланки телемедичної системи були присутні співробітники кафедри ортопедії і травматології НМУ ім. О. Богомольця, представники Національного військово-медичного клінічного центру, лікарі Маріуполя та військовослужбовці.

Нині існує телемедична мережа, що охоплює сім центрів: Артемівськ, Харків, Київ, Ірпінь, Львів, Одесу та Маріуполь. Завдяки цьому відбуваються телемости між учасниками мережі, метою яких є консультації з колегами та відстеження стану пацієнтів після складних оперативних втручань.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова