На Полтавщині депутат від «Батьківщини» вимагає припинити податковий тиск на аграріїв

Депутат Полтавської обласної ради, керівник Пирятинського ПП «Крячківка-Агро-Плюс» «батьківщинівець» Андрій Сімонов виступив на місцевому телебаченні із закликом до уряду не збиткуватися над сільгоспвиробниками й негайно ввести таку систему оподаткування, яка не нищила б українське село.

СИМОНОВnПро це повідомляє прес-служба Полтавського обласного партосередку ВО «Батьківщина».

За словами депутата, скасування спеціального режиму оподаткування ПДВ для аграріїв спричинило поступовий розвал середніх агропідприємств. Натомість фактично за рахунок більшості сільгоспвиробників розвиваються крупні агрохолдинги. Але це, вважає «батьківщинівець», абсолютно несправедливо по відношенню до малих та середніх сільгосппідприємств, які виробляють більшу частину продукції для внутрішнього ринку.

Андрій Сімонов нагадав, що, приміром, у європейських країнах держава взагалі звільняє аграріїв від ПДВ, дає дотації та всіляко їх підтримує.

«Такого податкового тиску на аграрну галузь, як сьогодні, не було ніколи. Якщо в рослинництві є можливості для швидкої переорієнтації на інші, прибутковіші напрямки, то підприємства тваринницької галузі такої можливості не мають, оскільки налагодження виробництва потребує великих інвестицій та часу. Виробники будуть змушені або відмовлятися від тваринницького напрямку, або зменшувати поголів’я», – пояснює «батьківщинівець».

Андрій Сімонов також наголосив, що зараз, під час посівної, гектар землі в податковому відношення став дорожчим майже втричі.

«Якщо терміново не вжити заходів, ця система оподаткування стане зашморгом для українського села», – зазначає депутат-«батьківщинівець» Андрій Сімонов.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова