Волинська «Батьківщина молода» запрошує вшанувати пам’ять козаків, які загинули під Берестечком

12-14 червня в Національному історико-меморіальному заповіднику «Поле Берестейської битви», що в селі Пляшева Рівненської області, відзначать 364-ту річницю бою під Берестечком. «Батьківщина молода» планує організувати тут патріотичний табір для молоді, повідомляє прес-служба Волинського обласного партосередку ВО «Батьківщина».

«Це буде своєрідна історична реконструкція. Учасники ходитимуть у козацькому одязі, а відвідувачі зможуть на власні очі побачити, як жив тогочасний козак, а крім того, власноруч випробувати зброю тих часів», – розповідає голова Волинської «Батьківщини молодої» Захар Ткачук.

За його словами, основні події відбуватимуться в суботу та неділю, 13-14 червня. Зокрема, запланована літургія в пам’ять про полеглих, екскурсії визначними й символічними місцями, спортивні заходи, квести, лекції на історичну тематику, а також ярмарок народних ремесел.

«З 2008 року представники польського консульства і польських громадських організацій разом з нами вшановують пам’ять про той бій. Ми разом несемо квіти до пам’ятника полеглим українцям», – каже отаман Волинської громадської організації «Козацьке стрілецьке братство» Віктор Федосюк.

Окрім того, відвідати заходи запросили переселенців зі Сходу. Організатори сподіваються, що їм буде цікаво ближче ознайомитися з цією сторінкою української історії.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова