«Батьківщина» Луганщини занепокоєна проблемою енергопостачання в області

«Батьківщинівці» Луганщини занепокоєні тим, що бюджетні установи області на контрольованій українською владою території можуть залишитися без електроенергії.

Як повідомляє прес-служба Луганської обласної парторганізації, в області вимикають електропостачання в приміщеннях комунальної власності, оскільки не здійснюються платежі за використану електроенергію. У містах подекуди не працюють світлофори, не вмикають вуличне освітлення.

«Уже розпочали вимикати світло в управлінських приміщеннях місцевого рівня. Що буде далі? Якщо негайно не вирішити це питання, то лікарні та дитячі садки залишаться без електропостачання», – сказала очільниця Луганської парторганізації ВО «Батьківщина» Ірина Верігіна.

Варто зазначити, що проблема з енергопостачанням виникла не раптово. Постанова Кабінету міністрів, яка забороняє бюджетні розрахунки з підприємствами, не перереєстрованими на території, контрольованій Україною, прийнята ще 7 листопада 2014 року. Однак ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» до цього часу не змінило місце реєстрації з окупованого Луганська.

«Ситуація з енергопостачанням в області нині наближена до критичної. Я закликаю Кабінет міністрів, Верховну Раду та президента України нарешті вирішити питання енергозабезпечення на Луганщині», – сказала  Ірина Верігіна.

Питання про відсутність резервної лінії електрозабезпечення Луганської області «батьківщинівка» порушувала, ще перебуваючи на посаді в.о. голови Луганської ОДА, однак до цього часу практично нічого не зроблено.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова