На Луганщині депутати від «Батьківщини» намагаються відновити енергопостачання бюджетних установ

У Марківському районі Луганської області відбулося засідання громадської ради з питань відключення від енергопостачання бюджетних установ. Наразі приміщення трьох сільських рад району вже залишилися без електрики.

Як повідомляє прес-служба Луганської обласної парторганізації, у засіданні громадської ради взяли участь депутат Марківської райради від «Батьківщини» Світлана Вольвак, представниця «Батьківщини молодої» Альона Вакарук, інші громадські активісти.

Проблема полягає в тому, що ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» (ЛЕО) досі не перереєструвалося з тимчасово окупованого Луганська на території, яку контролює українська влада. Водночас існує постанова Кабміну №595 від 07.11.14 року, якою уряд заборонив сплачувати кошти організаціям, розташованим на окупованій території.

«У мене виникає запитання, чому ніхто не вирішує існуючу проблему? Хто відповідальний за те, що ми перебуваємо під загрозою вимкнення електроенергії, хоча гроші є? Це питання до «ЛЕО» та, насамперед, до керівництва Луганської області, яке повинно в першу чергу бути зацікавлене в розв’язанні проблеми», – зазначила Альона Вакарук.

За повідомленням прес-служби Луганської обласної парторганізації, нині від енергопостачання, окрім сільрад, відрізано будівлю Марківської районної ради, чим фактично паралізується життєдіяльність району. Знеструмлення загрожує іншим ключовим бюджетним та навіть комерційним підприємствам Марківщини.

«Депутатський корпус «Батьківщини» зараз працює спільно з ініціативною групою, щоб підготувати скарги, заяви та звернення до відповідних владних структур, сподіваючись розв’язати проблему найближчим часом», – наголосила голова Марківської «Батьківщини», депутат райради Світлана Вольвак.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова