Володимир Бондаренко: Київ повинен виплатити борг ОСББ та ЖБК

Київ повинен компенсувати житлово-будівельним кооперативам (ЖБК) та об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) різницю в нарахуванні тарифів, яка складає за період від 2012 до 2014 рр. понад 24,8 млн. грн.

Як повідомляє прес-служба Київської міської парторганізації ВО «Батьківщина», про це заявив голова депутатської фракції ВО «Батьківщина» у Київраді Володимир Бондаренко.

За словами депутата-«батьківщинівця», до цього часу в Києві не врегульовані питання щодо відшкодування ОСББ та ЖБК різниці в тарифах за послуги з централізованого опалення й гарячого водопостачання від 2012 до 2014 рр., яка виникла через неодночасне затвердження тарифів НКРЕКП для громадян та ОСББ і ЖБК, що є грубим порушенням Конституції України.

«Київ зобов’язаний виплатити компенсацію ОСББ та ЖБК, однак, є одне «але». Сьогодні через зміни в законодавстві міська влада не має прямих шляхів для виплати цієї компенсації, оскільки тепер тарифна політика здійснюється через НКРЕКП, а не через органи самоврядування, як це було раніше», – сказав Володимир Бондаренко.

За словами «батьківщинівця», цей борг перед киянами потрібно виплатити, а Київ міг би виділити ці кошти з бюджету міста, наприклад, на здійснення капітального чи поточного ремонту в будинках ОСББ та ЖБК в розмірі боргу, який склався.

З ініціативи Володимира Бондаренка комісія Київради з питань ЖКГ звернулася до комісії з питань бюджету з проханням знайти відповідні шляхи компенсації різниці в нарахуванні тарифів для ОСББ та ЖБК.

Також було дане доручення департаменту фінансів провести уточнюючу звірку взаєморозрахунків надавачів і споживачів послуг з метою усунення проблеми цих боргів одноразовим рішенням міської влади.

Нагадаємо, на одному з нещодавніх засідань Київрада підтримала ініціативу фракції «Батьківщина» – внести зміни до бюджету Києва на 2015 рік і передбачити кошти у сумі 13,3 млн. грн. на виплату різниці в тарифах для ОСББ та ЖКГ. Відповідна різниця в нарахуванні виникла, коли в грудні 2011 року міськрада ухвалила тарифи, які згодом були визнані незаконними й нечинними з моменту введення в дію, проте ОСББ та ЖБК за 4 роки так і не отримали від міста компенсацію за сплату комунальних послуг.

Київрада також підтримала ініційоване фракцією ВО «Батьківщина» питання щодо зниження податку на землю для ЖБК та ОСББ з 0,1% до 0,03% від нормативної грошової оцінки, як він і нараховувався до 1 січня 2016 року.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова