Вінницька «Батьківщина» виступає за зміну виборчого законодавства

Депутат Вінницької міської ради від ВО «Батьківщина» Ганна Давиденко взяла участь у публічній дискусії про зміну виборчого законодавства.

Як повідомляє прес-служба Вінницької обласної парторганізації, учасники заходу говорили про підкуп виборців, про «мертві душі» та інші проблеми виборчого процесу в Україні. Усі присутні зійшлися на думці, що без кардинальних змін виборчого законодавства в майбутньому не варто сподіватися на чесні й прозорі вибори.

Ганна Давиденко висловилася з приводу захисту персональних даних.

«Про який захист персональних даних ми можемо говорити, якщо майже кожному приходили листи, в яких до людей зверталися по імені й по-батькові, була вказана адреса. Звідки кандидати в депутати взяли ці дані? Якщо говорити про рівність, вона має бути в усьому. Якщо списки відкриті, то відкриті для всіх», – зазначила представниця «Батьківщини».

Ганна Давиденко наголосила, що в Україні виборче законодавство змінюють перед кожними виборами.

«Як можна за таких умов підготувати фахівця? Це робиться спеціально, для маніпуляції. Казали, що можна відкликати депутата. Для цього треба зібрати підписи не тільки з округу, а зі всієї Вінниці. Вважаю, що виборчий кодекс потрібно змінити раз і назавжди, тоді всі його досконально знатимуть і контролюватимуть виконання», – переконана «батьківщинівка».

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова