Вінницькі «батьківщинівці» взяли участь у дискусії з питань декомунізації

31 березня партійці Вінницької «Батьківщини» взяли участь у дискусії «Досвід посткомуністичної трансформації Чехії. Якими мають бути наступні кроки для України?»

Як повідомляє прес-служба Вінницької обласної парторганізації, до дискусії долучився Олександр Вондра, директор Празького центру трансатлантичних відносин в Інституті CEVRO, екс-міністр оборони й колишній міністр закордонних справ Чехії.

12941023_1709884649301052_802126829_o

Учасники заходу обговорили методи, які використали в країнах Центральної та Східної Європи, зокрема в Чехії, для подолання пострадянського спадку, та кроки України на шляху до членства в Євросоюзі.

«Я погоджуюся з думкою Олександра про те, що найважче позбутися комуністичного менталітету. Чехам вдалося зробили це тоді, коли людям повернули майно, яке забрала радянська влада. Люди відчули відповідальність за своє майно та власність. Тоді з’явився середній клас. Єдиний шлях побороти комуністичний спадок в Україні – відновити середній клас», – поділилася враженнями від дискусії «батьківщинівка» Ганна Давиденко.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова