«Батьківщинівці» Запоріжжя провели круглий стіл з децентралізації влади

27 травня з ініціативи обласного партійного осередку ВО «Батьківщина» до Запоріжжя з’їхалися депутати обласної й районних рад, а також сільські голови, щоб обговорити територіально-адміністративну реформу в області.

Про це повідомляє прес-служба Запорізької обласної парторганізації.

Учасники заходу дійшли згоди про необхідність подальшого впровадження адміністративної реформи й децентралізації, але виступили проти самих методів, за допомогою яких обласна влада останнім часом намагається об’єднувати місцеві громади.

Голова обласної організації ВО «Батьківщина» Олександр Старух вважає, що розроблений владою проект адмінреформи знищить невеличкі села й може призвести до соціального вибуху.

Аналогічну думку висловили інші учасники дискусії. Депутат Запорізької районної ради «батьківщинівець» Владислав Куценко відзначив, що в селах не проходили ані попередні громадські обговорення, ані консультації з органами місцевого самоврядування.

Голова фракції «Батьківщина» в Запорізькій облраді Олег Мних заявив, що місцева влада намагається змусити депутатів без обговорення прийняти рішення про адміністративну реформу, однак представники демократичних сил протистоятимуть цим намірам.

«Свої права та інтереси місцевим громадам потрібно відстоювати більш активно, адже нинішня влада не дбає про захист людей», – підсумував дискусію Олександр Старух.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова