Київрада припинила незаконне будівництво на Батиєвій горі, чого домагалася фракція «Батьківщина»

Київрада припинила незаконне будівництво на Батиєвій горі, чим фактично врятувала життя людей.

Про це повідомила прес-служба голови фракції «Батьківщина» у Київраді Тетяни Меліхової.

Депутати проголосували за проект рішення «Про розірвання договору оренди між ТОВ «Вагра» та Київською міською радою земельної ділянки за адресою вул. Волгоградська, 25 у Солом’янському районі м. Києва».

За відповідний проект рішення, яке ініціювала голова тимчасової контрольної комісії Київради з питань перевірки легітимності рішень екс-Київради Тетяна Меліхова, проголосувало 73 депутати.

«Київрада мала виконати Постанову суду і тим самим завершити довготривалу боротьбу киян проти горе-забудовника, що вона й зробила. Завдяки цьому сьогодні вперше за довгий період часу жителі будинку, який розташований у безпосередній близькості від будівництва, засинатимуть не зі страхом, що через незаконне будівництво їхній будинок сповзе вниз з Батиєвої гори в Протасів Яр, а зі спокоєм і перемогою. Дякую всім, хто долучився до допомоги киянам!», – заявила Тетяна Меліхова.

Підставою для розірвання договору оренди із забудовником є Постанова Київського апеляційного адміністративного суду від 17 січня цього року в справі, якою було визнано протиправним та таким, що підлягає скасуванню, рішення Київради «Про передачу ТОВ «Вагра» земельної ділянки для будівництва, обслуговування та експлуатації житлового будинку» від 23 жовтня 2013 року.

Нагадаємо, громада звернулася до тимчасової контрольної комісії Київради з питань перевірки легітимності рішень Київської міської ради, прийнятих після травня 2006 року, з проханням відмінити рішення Київради, згідно з яким забудовнику було надано право забудувати територію по вул. Волгоградській, 25, яка межувала з житловим будинком № 29-А, та вимогала розірвати із ним договір оренди.

Адже відповідне будівництво несло загрозу сповзання багатоквартирного житлового будинку, що стоїть на схилі Батиєвої гори, в Протасів Яр.

Побоювання жителів будинку були підтверджені висновками експертів (СУППР), які визнали зсувонебезпечною територію, де забудовник спочатку планував будівництво 25-поверхового готельного комплексу, а потім житлового будинку.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова