Черкаські депутати-«батьківщинівці» не голосуватимуть за територіальну реформу, яка знищить громади

Очільник Черкаської «Батьківщини», голова однойменної фракції в обласній раді Анатолій Бондаренко виступає проти запропонованого плану об’єднання територіальних громад у Черкаській області.

Це питання днями планують винести на позачергову сесію облради, повідомляє прес-служба Черкаської обласної парторганізації ВО «Батьківщина».

Анатолій Бондаренко чітко заявив про свою позицію: він не голосуватиме за адміністративно-територіальну реформу, оскільки більшість громад сіл і районів її не підтримують.

«Питання про територіальний устрій нині не на часі. До нашої обласної парторганізації надійшло чимало звернень із занепокоєнням, що так зване добровільне об’єднання громад зруйнує великі села й райони. І це вже буде не добровільне об’єднання, а «добровільне» знищення місцевих громад», – наголосив депутат-«батьківщинівець».

За його словами, законопроект спускається згори без належного обговорення на місцях. Жодного добровільного рішення на зборах територіальних громад з цього приводу не було, а виконавча влада діє фактично за сценарієм Януковича й Азарова.

Окрім того, Анатолій Бондаренко повідомив, що на обговорення реформи, яке відбулося в облдержадміністрації, не запросили жодного голови райради чи сільського голови.

«Тепер влада хоче заручитися підтримкою депутатів обласної ради, пропонуючи їй кота в мішку. Ми не проти добровільного об’єднання громад, якщо воно дійсно добровільне. Але коли в країні йде війна, про жодні реформи, окрім боротьби з корупцією, скорочення держапарату та економії бюджету, годі й думати. Ми хочемо передусім побачити реформи у владі, а не знищення громад, шкіл і лікарень», – зазначив голова фракції «Батьківщина».

На його думку, спершу потрібно зміцнити інфраструктуру області, відремонтувати дороги, а вже потім братися за укрупнення територіальних громад.

«У нас є села, від яких до районного центру, – більше 50 км. Якщо ж до так званого повітового міста відстань становитиме 100-150 км, то уявіть, як пенсіонери бездоріжжям туди їздитимуть по довідку чи в лікарню. Адже відомо, що районні лікарні планують перетворити на дільничні, де прийматимуть лише сімейні лікарі – в них не лікуватимуть і не оперуватимуть», – сказав Анатолій Бондаренко, додавши, що це буде не реформа, а знищення народу.

Голова фракції «Батьківщина» в Черкаській обласній раді висловив переконання, що більшість депутатів не підтримає сумнівну адміністративно-територіальну реформу.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова