З ініціативи «Батьківщини» сумчан навчатимуть волонтерства

Міський голова Сум «батьківщинівець» Олександр Лисенко та керівник фракції ВО «Батьківщина» в міськраді Володимир Шилов підтримали створення в місті навчальної бази для волонтерів.

Про це повідомляє прес-служба Сумського обласного партійного осередку.

Організатори розповіли, що до проекту вже залучили 25 юнаків і дівчат, які візьмуть участь у різноманітних тренінгах, зокрема пройдуть «Школу лідерства». Програма навчань також передбачає спілкування з психологами, соціальними працівниками, бійцями АТО. Крім того, волонтери вчитимуться співпрацювати з підприємцями, які, можливо, в майбутньому стануть благодійниками.

«Створення центру викликане нагальними проблемами сьогодення. Сумська «Батьківщина» вирішила допомогти, оскільки ми щоденно спілкуємося з волонтерами, громадськими активістами й знаємо їхні проблеми. Протягом усього літа юні волонтери систематично опановуватимуть науку», – сказав Олександр Лисенко, додавши, що навчальна база в Сумах є однією з перших в Україні.

Водночас Володимир Шилов зауважив, що навчання не обмежуватимуться лише теорією. «Учні проходитимуть ще й тактичну підготовку на спортивних майданчиках міста та полігонах», – повідомив він.

З нагоди відкриття навчальної бази «батьківщинівці» передали майбутнім волонтерам ікону.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова