Закарпатська «Батьківщина» протестує проти затвердження проекту адмінреформи без громадського обговорення

На найближчій сесії Закарпатської обласної ради депутати мають ухвалити «Проект перспективного плану формування територій громад Закарпатської області», який у подальшому стане основою для проведення адміністративно-територіальної реформи. Місцева «Батьківщина» вважає, що цей важливий для регіону документ слід обов’язково обговорити на громадських слуханнях.

Про це повідомила прес-служба Закарпатської обласної парторганізації.

«Передбачалося, що перед затвердженням проект обговорять на громадських слуханнях та круглих столах за участі фахівців і представників місцевого самоврядування, яких він безпосередньо стосується. Натомість стає очевидним, що цей важливий документ намагаються ухвалити фактично без обговорення, як це робилося за часів Януковича», – ідеться в повідомленні.

Голова Закарпатського обласного осередку ВО «Батьківщина» Олександр Кеменяш наполягає на тому, щоб проект зняли з розгляду облради й відправили на громадське обговорення.

«В основі адміністративно-територіальної реформи лежить принцип добровільного об’єднання громад. А про яке добровільне об’єднання йдеться, якщо більшість людей краю й не підозрюють, що за них уже вирішили, з ким вони в майбутньому «добровільно» об’єднаються? Це ж не питання окремих соціальних груп – реформа стосується абсолютно всіх краян», – заявив Олександр Кеменяш.

Днями відбулися збори обласного активу «Батьківщини», на яких, враховуючи численні зауваження, вирішили домагатися зняття проекту з розгляду, якщо не відбудеться громадське обговорення документа.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова