Громада Сумщини вимагає повернути Надію Савченко в Україну

Небайдужі люди з усієї Сумщини з’їхалися під стіни облради, щоб підтримати українську льотчицю та інших політв’язнів, засуджених у Росії.

Як повідомляє прес-служба обласної парторганізації ВО «Батьківщина», сумчани влаштували автопробіг та мітинг на головному майдані обласного центру.

Учасники масових заходів наголошували, що заради повернення земляків та збереження миру в Україні треба єднати зусилля й вимагати від світових лідерів та організацій допомогти в боротьбі з агресором.

фото 2

«Сьогодні ми тут, бо знаємо, що Надія заборонила адвокатам подавати апеляцію й планує розпочати сухе головування. Сумська громада вимагає рішучих дій від влади України, розраховує на підтримку міжнародної спільноти», – заявив голова обласної парторганізації Олександр Лисенко та зазначив, що партія ВО «Батьківщина» сподівається на голосування депутатів облради за проект рішення, ініційований фракцією «Батьківщина», про звернення до міжнародних організацій та міжпарламентських асамблей щодо звільнення політв’язнів.

Активісти повідомили, що 1 квітня знову зберуться на мітинг, якщо ситуація не зміниться й політв’язні не отримають змоги повернутися з Росії на українську землю.

Нагадаємо, Сумська обласна рада ухвалила рішення про підтримку Надії Савченко та всіх українських в’язнів сумління, засуджених у Росії.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова