Вінницький депутат-«батьківщинівець» супроводжував гуманітарний вантаж у зону АТО

Депутат Вінницької обласної ради, заступник голови фракції «Батьківщина» Геннадій Мазур разом з групою волонтерів благодійного фонду «Тростянеччина» побував на передовій під Донецьком.

Як повідомляє прес-служба обласної парторганізації, волонтери доставили бійцям 14-ї, 128-ї, 45-ї бригад та військової частини №3008 Національної гвардії України, що базується у Вінниці, продукти харчування, медикаменти та військову амуніцію.

фото_АТО

«На «нульовій» позиції, за якою через кілька сотень метрів знаходяться сепаратисти та російські найманці, волонтери довідалися, що солдати вже дев’ять місяців воюють на передовій, але досі не мають статусу учасників бойових дій, їхні родичі не користуються пільгами, передбаченими законодавством. Депутати скористалися приїздом знімальної групи телеканалу «1+1» і висловили своє невдоволення порушенням державних правочинів», – ідеться в повідомленні Вінницької обласної парторганізації ВО «Батьківщина».

Тепер, як розповів Геннадій Мазур, ситуація зрушилася з мертвої точки.

«Після того, як сюжет вийшов на телебаченні, майже півтисячі бійцям та офіцерам пообіцяли до кінця місяця надати статус учасників бойових дій. Більше того, їм видали продуктові пайки на десять днів, що може свідчити про скору демобілізацію. Усі військовослужбовці з 14-ї бригади ледь не по два місяці несуть службу понад визначений термін», – сказав «батьківщинівець».

За словами Геннадія Мазура, пізніше стало відомо, що від суботи на позиції 14-ї бригади не стали пропускати ні волонтерів, ні журналістів.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова