Львівська «Батьківщина» переймається проблемами курортів в Україні

«Батьківщинівці» Львівщини стурбовані долею курортів у Трускавці та Моршині, які через внесені зміни до закону про загальнообов’язкове державне соціальне страхування можуть припинити своє існування.

Як повідомляє прес-служба Львівської обласної парторганізації, про це 15 березня заявив на сесії облради Юрій Гудима.

«Відповідно до змін до закону, держава не виділяє фонду соціального страхування кошти на санаторно-курортне лікування застрахованих осіб, оздоровлення дітей, часткове фінансування санаторіїв-профілакторіїв. Це означає, що люди з інвалідністю, пенсіонери, шахтарі, малозабезпечені, всі працюючі, яким надавали путівки через фонд на умовах пільгової оплати – орієнтовно 10% від вартості, – їх не отримають», – пояснив депутат.

За словами Юрія Гудими, внесення змін до законодавства обурило громадян України. У вересні минулого року на сайті президента України зареєстрували петицію з вимогою відновити фінансування путівок. Під петицією підписалося 25 тисяч людей, а це необхідна кількість підписів для розгляду питання.

Однак, за словами «батьківщинівця», жодних змін не відбулося. Люди не отримують путівок. У Трускавці, внаслідок внесення змін до закону, більше 2000 людей втратило роботу. Через фонд соціального страхування на Трускавець протягом року виділяли близько 70 тис. путівок, по Україні у 2014 році – 250 тис. путівок, разом із супроводжуючими людьми – 450 тис. путівок.

З ініціативи депутатів фракції ВО «Батьківщина» Юрія Гудими та Олександра Чебаненка, заслуженого лікаря України, Львівська облрада скерувала звернення до голови Верховної Ради України, прем’єр-міністра для вирішення питання.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова