На Миколаївщині «батьківщинівці» виступили проти поборів у школах та дитсадках

Депутати від ВО «Батьківщина» міста Южноукраїнська, що на Миколаївщині, на черговій сесії міськради змусили управління освіти прозвітувати перед громадою про діяльність благодійних фондів при навчальних закладах.

Про це повідомляє прес-служба Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина».

«Ми поставили питання про те, щоб управління освіти відзвітувало про матеріально-товарні цінності, отримані установами освіти протягом останніх шести років, а також оприлюднило інформацію про надходження й використання благодійних внесків. Питання виникло під час розгляду мораторію на діяльність благодійних фондів при школах і дитячих садках в Южноукраїнську», – зазначив депутат-«батьківщинівець» Сергій Горностай.

южноук

З’ясувалося, що загальна сума, зібрана батьками на навчальні заклади Южноукраїнська протягом шести років, становить 4 мільйони 360 тисяч гривень. Лідером за сумою благодійних внесків стала школа №3, у якій за звітний період зібрали 455 тисяч 656 гривень. Серед дошкільних закладів – попереду дитсадок «Гармонія», де зібрали майже 861 тисячу гривень.

Депутати-«батьківщинівці» виступили проти таких поборів і запропонували жителям міста ознайомитися з тим, куди ідуть їхні гроші, внесені в благодійні фонди при навчальних закладах.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова