«Батьківщинівці» Київщини привітали жіночу футбольну команду

Депутат Київської облради від «Батьківщини» Олег Кищук та «батьківщинівець» Микола Кононенко привітали з перемогою жіночу футбольну команду села Красилівка Броварського району.

Як повідомляє прес-служба Київської обласної парторганізації ВО «Батьківщина», дівчата здобули призове друге місце у першості України серед сільських команд. Вони отримали в подарунок від «Батьківщини» комплекти футбольної форми.

«Бажаю вам, дівчата, завжди бути прикладом витримки, мужності, спортивного й бойового духу, такого, як у футболістів-учасників матчу, що відбувся під час Великої Вітчизняної війни у Києві», – сказав у своїй вітальній промові Олег Кищук.

Депутат згадав про ті часи, коли влітку 1942 року київське «Динамо» в окупованому фашистами місті змусили зіграти з командою «Люфтваффе». Перед грою німецьке командування вимагало від динамівців програти матч. У разі непокори — розстріл. Однак ані безчинства судді й суперників, ані загроза смерті не зломили бойового духу українських спортсменів, які розгромили ворога на футбольному полі.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова