«Батьківщина» Вінниччини виступає за створення обласного дорожнього фонду

Депутат Вінницької облради від «Батьківщини» Геннадій Мазур розробив план створення обласного дорожнього фонду, який дасть змогу збільшити фінансування ремонту доріг на Вінниччині.

Про це повідомляє прес-служба обласної партійної організації.

фото_МазурГеннадій Мазур уклав чітку програму дій та збирається звернутися з нею до голови обласної держадміністрації, районних рад, Верховної Ради та Кабінету міністрів України. «Батьківщинівець» також ініціюватиме перед великими промисловими підприємствами та фермерськими господарствами області питання про їхню солідарну участь у фінансуванні ремонту та утримання доріг.

«Питання ремонту автомобільних доріг загального користування у Вінницькій області є надзвичайно актуальним та потребує детального розгляду. Ні для кого не секрет, що коштів, які виділяються із державного бюджету Службі автомобільних доріг у Вінницькій області, вистачає лише на поточний ремонт. При цьому виникає необхідність пошуку резервів у обласному та інших місцевих бюджетах для співфінансування робіт із будівництва та ремонту доріг», – наголосив Геннадій Мазур.

Він пояснив, що згідно із Законом «Про Державний бюджет України на 2015 рік», а також нещодавніми змінами до Податкового та Бюджетного кодексів, цільові джерела фінансування дорожнього господарства, кошти з яких раніше акумулювалися в спеціальному фонді держбюджету, були скасовані, а фінансування всіх видатків дорожнього господарства тепер покладено на загальний фонд держбюджету.

За словами депутата від «Батьківщини», такий формат унеможливлює довгострокове планування ремонтних робіт, тож постало нагальне питання про забезпечення чіткого обліку коштів, що направляються на фінансування дорожнього господарства. Цю функцію має здійснювати окремий дорожній фонд, який сформують у складі спеціального фонду обласного бюджету Вінниччини.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова