У Львові зібралися депутати від «Батьківщини» з трьох західних областей

12 березня у Львові відбувся черговий етап зборів депутатів місцевих рад ВО «Батьківщина». Для обміну досвідом і розробки плану розвитку місцевих громад зібрались депутати Львівської, Тернопільської та Волинської областей.

Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної партійної організації.

У партійному заході взяли участь народні депутати від «Батьківщини» Сергій Соболєв та Вадим Івченко, експерт з питань соціальної політики Андрій Павловський, екс-міністр з питань ЖКГ Олексій Кучеренко, колишній заступник міністра фінансів Володимир Матвійчук.

333

Робота проходила за такими напрямками: ЖКГ та тарифна політика, аграрна політика та земельні питання, децентралізація та місцеве самоврядування, бюджетна та соціальна політика, боротьба з корупцією.

«Доки є база для корупції, яку, на жаль, шляхом реформ не усунули, рух уперед неможливий», – наголосив Сергій Соболєв під час прес-конференції «Бідність громадян убиває державу!», що відбулася в межах заходу.

Цю тезу підтримав керівник «Батьківщини» на Львівщині Михайло Цимбалюк.

«Для боротьби з корупцією необхідно створити систему, яка не дасть можливості будь-якому чиновнику, не залежно від прізвища, вчиняти корупційні дії», – наголосив він.

Водночас Сергій Соболєв вважає, що для виходу з кризи, в якій опинилася Україна, політичними методами залишилися лічені дні.

444

«Хоч би як уряд хотів довести, що коаліція існує, є Конституція і закон про регламент, і якщо ми їх відкриємо, то стане зрозуміло, що 17 березня – вирішальна дата, коли в президента з’явиться право або розпустити парламент, або піти на екстраординарні заходи. Бо парламент не зможе працювати без наявної коаліції», – зазначив народний депутат.

За його словами, ВО «Батьківщина» бачить три варіанти виходу з кризи: обрання технократичного уряду, тотальне переформатування коаліції в межах п’яти наявних демократичних фракцій з подальшим формуванням політичного уряду та повне перезавантаження парламенту й уряду.

«Якщо коаліція не почне працювати 17 березня, то ми не виключаємо останнього варіанту. За моїм прогнозом, у парламенті немає навіть 150 голосів на підтримку чинного уряду. Такого низького рівня довіри не було за всю історію України», – повідомив політик.

Сергій Соболєв додав, що ВО «Батьківщина» схиляється до варіанту перезавантаження коаліції й створення нового уряду.

Своєю чергою заступник голови парламентського комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Вадим Івченко назвав зрадою заяву уряду про продаж землі під час дії мораторію.

«При такому стані економіки – це неприйнятно, це зрада», – наголосив парламентар і додав, що агропромисловий комплекс є локомотивом національної економіки, а урядова політика спрямована на його знищення.

Нагадаємо, перші збори депутатів усіх рівнів від «Батьківщини», у яких взяли участь представники трьох областей, відбулися в Сумах. Загалом заплановано п’ять таких зустрічей.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова