Сумська громада вимагає негайно звільнити Надію Савченко

З ініціативи Сумського міського голови, представника ВО «Батьківщина» Олександра Лисенка члени виконавчого комітету міськради на позачерговому засіданні ухвалили рішення з вимогою про негайне звільнення Надії Савченко.

Про це повідомляє прес-служба обласної партійної організації.

Олександр Лисенко наголосив, що не лише члени партії ВО «Батьківщина», а й уся громада Сумщини занепокоєна незаконним ув’язненням у Росії Надії Савченко.

фото 1(3)

«Свою підтримку Наді громада Сумщини висловила 9 березня під час мітингів у всіх містах та райцентрах нашої області. Відчуваючи цю підтримку, я вирішив ініціювати звернення до Михайла Зубарова, Надзвичайного та Повноважного посла Росії в Україні, та Сергія Семенова, Генерального консула Росії в Харкові, щоб вони сприяли поверненню Надії на українську землю», – сказав «батьківщинівець» і додав, що документ підтримали всі члени виконкому незалежно від політичної приналежності.

«Судовий процес проти невинної громадянки іншої держави за відсутності доказової бази звинувачень – це яскравий вияв тоталітарного режиму, жорсткого репресивного державного механізму, що зневажає демократичні принципи та найвищу суспільну цінність – громадянську свободу», – ідеться у зверненні до російських чиновників.

Нагадаємо, 9 березня мешканці Сумщини вийшли на головні майдани міст та селищ із закликом #FreeSavchenko! Вини вірять, що Надія Савченко повернеться на рідну землю живою.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова