На Луганщині «Батьківщина» виступила за прозорий розподіл бюджетних коштів

Депутати фракції «Батьківщина» в Рубіжанській міськраді, що на Луганщині, не голосували за внесення змін до міського бюджету на 2016 рік. Таке питання днями винесли на позачергове засідання самоврядного органу.

Про це повідомляє прес-служба Луганського обласного партійного осередку.

Депутат від ВО «Батьківщина» Олексій Ємець пояснив, чому фракція не голосувала за запропонований проект рішення. За його словами, на сесії разом з питанням про виділення коштів профтехучилищам було запропоновано переформатувати інші видаткові статті. Причому депутати не мали можливості досконально проаналізовані зміни, адже рішення про скликання сесії опублікували лише за день до засідання.

Наприклад, суму, передбачену на відновлення міського парку, запропонували зменшити на 800 тис. гривень. За словами начальника управління ЖКГ, ці гроші мають піти на ямковий ремонт доріг. Також пропонувалося виділити кошти школам «на закупівлю предметів, матеріалів, обладнання та інвентарю», проте на запитання фракції ВО «Батьківщина», на що конкретно спрямують кошти, чіткої відповіді не пролунало.

«Ми не проти виділення грошей на вказані цілі. Але ми за те, щоб усі кошти міського бюджету розподілялися раціонально й прозоро. Тому ми пильно стежитимемо за тим, щоб гроші платників податків витрачалися з користю», – пояснив «батьківщинівець» Олексій Ємець.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова