«Батьківщина» вимагає терміново заслухати звіт робочої групи щодо тарифів

Потрібно дочекатись висновків робочої групи Верховної Ради з вивчення обґрунтування тарифів і тільки після цього приймати законопроект щодо теплопостачання.

Про це заявив народний депутат від фракції «Батьківщина» Сергій Євтушок під час розгляду урядового законопроекту №2670 про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення законодавства у сфері теплопостачання та житлово-комунальних послуг.

Він нагадав про те, що саме «Батьківщина» зініціювала створення робочої групи, до якої входять депутати всіх парламентських фракцій.

«Тому було б доречно сьогодні і ми вимагаємо не підтримувати цей законопроект, а дочекатися висновків робочої групи, де чітко буде обґрунтовано і оприлюднено кожну складову механізму формування тарифів, її економічне обґрунтування. І тільки потім варто говорити про питання, яке стоїть сьогодні у порядку денному», – зазначив Сергій Євтушок.

Депутат від «Батьківщини» також наголосив на необхідності перегляду підходів щодо розуміння поняття «собівартість тарифу».

«На цей момент собівартість тарифу – це оплата за офіси, відрядження для НАК «Нафтогаз України» та ін. Загальновідомо, що ця державна компанія неодноразово публічно звинувачувалася у непрозорості її роботи та підозрі у корупції», – пояснив Євтушок.

За його словами, фракція «Батьківщина» вимагає відтермінувати розгляд цього питання у Верховній Раді з можливістю повернення до нього лише тоді, коли буде заслухано висновки спеціальної робочої групи.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова