«Батьківщина» вимагає узгодити проект Генплану столиці з киянами

Фракція «Батьківщина» в Київраді не підтримає новий Генеральний план столиці.

Про це заявив голова фракції Володимир Бондаренко під час зустрічі депутатів з представниками Інституту Генерального плану міста Києва, повідомляє прес-служба фракції ВО «Батьківщина» в Київраді.

«Генплан має відповідати сучасним вимогам і реальному станові міста. Але вирішувати ці питання треба дуже обережно. Для початку слід прозвітувати про виконання Генплану до 2020 року. Також слід заручитися підтримкою киян для ухвалення нового Генерального плану, а вони не задоволені, зокрема, спотворенням схилів Дніпра, зміною транспортних розв’язок, забудовою в «червоних» лініях, знесенням цілої низки депо і забудови цих ділянок житлом. Лише після цього можна створювати новий Генплан строком не менше, ніж на 15-20 років», – сказав Володимир Бондаренко.

Секретар фракції ВО «Батьківщина» Тетяна Меліхова запропонувала представникам Інституту Генерального плану ініціювати показ на муніципальних телеканалах Києва спеціальної програми, де роз’яснювати глядачам ключові положення майбутнього Генерального плану.

«Переконувати в необхідності прийняття нового Генплану треба не депутатів, а киян. Агітувати депутатів за те, щоб вони проголосували за Генплан – це хибний шлях», – наголосила Тетяна Меліхова.

На переконання депутатів фракції ВО «Батьківщина» в Київраді, новий Генплан має врахувати побажання киян з планування конкретних ділянок та їхнє бачення розвитку того чи іншого мікрорайону.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова