Запорізька «Батьківщина» викрила схему корупційного збагачення чиновників

Депутат від «Батьківщини» Запорізької міськради Віталій Рябцев звинуватив керівництво управління з питань екологічної безпеки у спробі нажитися на боротьбі з карантинними бур’янами.

Про це повідомляє прес-служба Запорізького обласного партійного осередку.

Віталій Рябцев входить до постійної депутатської комісії з питань екології. У нього виникли обґрунтовані підозри, коли чиновники настійливо намагалися без обговорення прийняти програму боротьби з амброзією до 2020 року, заклавши у бюджет надзвичайно високі видатки на закупівлю хімічних препаратів. Ідеться про щорічні витрати в сумі від 90 до 165 мільйонів гривень.

Як зазначив представник «Батьківщини», голова управління з питань екологічної безпеки Гліб Золотарьов відмовився назвати депутатам перелік компонентів препарату «Аллерго STOP амброзія», що на безальтернативній основі рекомендується для боротьби з небажаною рослинністю. І це при тому, що вартість аналогів у 10-15 разів нижча.

Зважаючи на озвучені Віталієм Рябцевим факти, члени комісії міськради з питань екології вирішили додатково вивчити питання альтернативних засобів боротьби з карантинними рослинами, а чиновникам мерії вказали на необхідність дотримання принципів прозорості й конкурентності при обранні постачальників товарів і послуг для міської громади.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова