Депутат-«батьківщинівець» із Миколаївщини ознайомився з польським досвідом реформ

Днями депутати Миколаївської обласної ради та керівники облдержадміністрації побували з робочим візитом у польському місті Кентшин.

Як повідомляє прес-служба Миколаївської обласної парторганізації ВО «Батьківщина», до складу делегації увійшов депутат Жовтневої районної ради від цієї політсили Дмитро Бачинський. Він виступив одним з ініціаторів підписання меморандуму між Жовтневим районом Миколаївщини та Кентшинським повітом.

Метою візиту української делегації до Польщі стало вивчення досвіду проведення реформ у сфері місцевого самоврядування та ознайомлення з результатами адміністративних та економічних перетворень.

«Результатом поїздки стало підписання меморандуму між двома районами про співпрацю. Корисними були зустрічі з керівництвом декількох воєводств, обмін досвідом, адже Польща вже здійснила успішні кроки в напрямку децентралізації. Слід вивчити помилки зарубіжних партнерів, аби уникнути їх в Україні», – зазначив Дмитро Бачинський.

У ході візиту делегація з Миколаївщини зустрілася з віце-старостою Кентшинського повіту Міхалом Красинські, віце-маршалом Вармінсько-Мазурського воєводства Мироном Сичем, депутатами та представниками польського бізнесу.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова