Тетяна Меліхова: Необхідно прискорити облаштування скверу Небесної Сотні

Земельна комісія Києва дала доручення підготувати проект рішення про відвід земельної ділянки під облаштування скверу «Пам’яті Героям Небесної Сотні».

Відповідну пропозицію члена фракції «Батьківщина» в Київраді Тетяни Меліхової підтримали всі депутати-члени постійної комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування.

Зокрема, Департамент земельних ресурсів має підготувати проект рішення про відведення земельної ділянки для облаштування скверу «Пам’яті Героям Небесної Сотні» вздовж алеї Небесної Сотні між готелем та станцією метро «Хрещатик».

Як відомо, до земельної комісії звернулася громадська організація «Об’єднання родин «Небесної Сотні» та активісти Революції Гідності з проханням облаштували на алеї Небесної сотні сквер з меморіалом загиблим, куди можна було б покладати квіти та приходити вшанувати пам’ять Героїв Небесної Сотні.

«Я як активна учасниця Революції Гідності, яка на власні очі бачила, як вбивають моїх побратимів, і як депутат Київради, від якого залежить створення скверу з вшанування їхньої пам’яті, не можу не сприяти цьому питанню. Вулиця Інститутська – нині Алея Небесної Сотні – має стати місцем паломництва та місцем висловлення шани людей зі всієї України, як мінімум, і зі всього світу, а відповідно має гідно виглядати», – заявила депутат Київради від «Батьківщини».

Для прискорення облаштування скверу Тетяна Меліхова внесла пропозицію, яку й підтримала земельна комісія: доручити Департаменту земельних ресурсів підготувати відповідний проект рішення щодо землевідводу під сквер.

Враховуючи, що ця земельна ділянка перебуває у постійному користуванні у ДУСі (Державне управління справами) та начебто використовується готелем «Україна», Департамент має погодити це питання із землекористувачем, – повідомляє прес-служба Тетяни Меліхової.

Нагадаємо, тиждень тому, 2 лютого, постійна комісія Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування підтримала петицію киян щодо повернення земельної ділянки на вул. Михайлівська, 24-26 громаді Києва, де створено сквер Небесної Сотні.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова