На Луганщині «Батьківщина» виступила проти збільшення податку на нерухоме майно

На останньому пленарному засіданні Рубіжанської міської ради, що на Луганщині, депутати розглянули більше 50-ти питань. Палку дискусію викликало питання про підвищення відсоткової ставки податку на нерухоме майно для юридичних і фізичних осіб.

Як повідомляє прес-служба Луганської обласної парторганізації, голова фракції ВО «Батьківщина» Олексій Ємець висловив думку, що зміна відсоткової ставки в сучасних умовах знищить підприємництво – малий і середній бізнес не зможуть сплачувати підвищений податок.

Це питання попередньо розглядали на засіданні комісії з економічного розвитку, бюджету та фінансів. Пропозиція підвищити відсоткову ставку на нерухоме майно обурила більшість членів комісії, адже цифри підвищення сягнули 66% для юридичних осіб і 333% для фізичних осіб. При цьому ставки для промислових підприємств пропонувалося залишити без змін. У підсумку комісія прийняла рішення не виносити питання на сесію.

«Мене дивує поведінка деяких депутатів, які на засіданні комісії говорили, що не допустять такого питання на сесію, а потім мовчки підтримують його. На засіданні комісії оголосили прогнозовану суму надходжень до бюджету в 200 тис. гривень, а на сесії назвали цифру 170 тис. На питання депутатів, чому виникла необхідність збільшувати податок, відповідь була вкрай загальною, що кошти просто підуть у бюджет», – прокоментував ситуацію «батьківщинівець» Олексій Ємець.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова