Юлія Тимошенко: Ми не дамо уряду спокою, поки не знизяться тарифи

За наполяганням «Батьківщини» Верховна Рада цього пленарного тижня має розглянути питання тарифоутворення та індексації зарплат і пенсій.

Про це зазначила лідер фракції Юлія Тимошенко в ефірі програми «Подробиці» на телеканалі «Інтер».

Вона повідомила, що сьогодні під час засідання Ради коаліції ці питання обговорювалися і була досягнута згода щодо розгляду законопроектів «Батьківщини».

«Вони пообіцяли, що всі наші законопроекти щодо впорядкування тарифів, індексації пенсій і заробітних плат, щодо зняття податку на пенсії – усе це буде розглянуто на засіданні коаліції за участі Прем’єр-міністра України та міністрів завтра о 15.00», – зазначила Юлія Тимошенко.

Вона також процитувала проект звіту робочої групи з питань вивчення тарифів, де зазначено, що встановлені ціни і тарифи на енергоносії та комунальні послуги для населення є недостатньо обґрунтованими та потребують проведення додаткових розрахунків і перерахування, що неодноразово доводила «Батьківщина».

За її словами, треба обов’язково направляти заяву до Генпрокуратури, щоб «покарати чиновників, які встановити людям такі тарифи, ці люди мають відповідати».

«Генпрокуратура – це додатковий елемент, але знизити тарифи треба негайно», – додала вона.

Юлія Тимошенко також попередила, що, якщо уряд бездіятиме, «ми Верховній Раді просто не дамо працювати, поки тарифи не поставлять на місце».

«Я не допущу, щоб питання тарифів та індексації заробітних плат просто «забовтали». Ми будемо боротися», – підсумувала вона.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова