Вадим Івченко: Уряд намагається перекласти загальнодержавні проблеми на місцеві громади

Цим бюджетом уряд вкотре намагається перекласти загальнодержавні проблеми на місцеві громади.

Про це зазначив народний депутат від «Батьківщини» Вадим Івченко, який разом зі своїм колегою по фракції Сергієм Євтушком взяв участь в засіданні круглого столу на тему «Місцеві бюджети: реалії та виклики в умовах реформування», який проводили керівництво обласної та місцевої рад, голови районних держадміністрацій та малих міст Рівненської області.

«Уряд України цим бюджетом вкотре намагається перекласти загальнодержавні проблеми на місцеві громади. Цього року зменшено медичну та освітню субвенції місцевим бюджетам, а також взагалі відсутні кошти на пільговий проїзд», – пояснив він.

vvv

За словами депутата, ситуація з професійно-технічною освітою взагалі «абсурдна».

«Раніше вони фінансувались через субвенцію з державного бюджету на підготовку професійно-технічних кадрів. Цього року саме місцеві громади мають утримувати заклади професійно-технічної освіти. А в багатьох бюджетах ці видатки забиратимуть до 70% всього бюджету!» – розповів Вадим Івченко.

Він також зазначив, що до нього вже звернулось понад десяти представників об’єднаних громад і директорів професійно-технічних закладів освіти з проханням про допомогу: «Останні кажуть, що опинились у підвішеному стані, а деякі навіть отримують прозорі натяки, що місто трактористів та комбайнерів не потребує».

bbbb

Окрім того, ще одним проблемним питанням Рівненської області є незаконний видобуток бурштину.

Учасники круглого столу звернулись до народних депутатів з проханням посприяти вирішенню цих питань на законодавчому рівні.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова