«Батьківщина» підтримала закон щодо діяльності тюремних капеланів

Фракція «Батьківщина» підтримала закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо регулювання діяльності капеланів в органах та установах, що належать до сфери управління Державної пенітенціарної служби України).

Презентуючи відповідний документ, голова профільного комітету Верховної Ради, член фракції «Батьківщина» Андрій Кожем’якін повідомив, що цей закон, по-перше, дозволяє доступ священика не лише до всіх ув’язнених, а й до тих, хто тільки взятий під варту.

«По-друге, він гарантує недоторканність права на сповідь і конфіденційність сповіді, по-третє, він гарантує доступ до душпастирювання не тільки ув’язненими, а і персоналу місць позбавлення волі, який знаходиться в достатньо важких умовах і потребує душпастирської уваги не меншою мірою ніж ув’язнені», – зазначив він.

Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо регулювання діяльності капеланів в органах та установах, що належать до сфери управління Державної пенітенціарної служби України) №1154 ухвалено в цілому.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова