Волинські «батьківщинівці» вимагають відновити спецрежим оподаткування сільськогосподарських товаровиробників

Депутати-«батьківщинівці» Рожищенської райради, що на Волині, виступають проти змін законодавства, які скасовують спецрежим оподаткування ПДВ сільськогосподарських товаровиробників.

Про це інформує прес-служба Волинського обласного партосередку ВО «Батьківщина».

«Батьківщинівці» підготували звернення до Верховної Ради з вимогою відновити спецрежим оподаткування, а депутати райради підтримали документ.

«Cпецрежим ПДВ для сільгоспвиробників, що діє з 1998 року, є ефективним, до того ж некорупційним механізмом підтримки галузі. Пряма підтримка сільгоспвиробників, яку пропонує уряд, містить корупційні ризики», – сказав «батьківщинівець» Віталій Ковальчук.

За його словами, скасування спецрежиму ПДВ для сільськогосподарських товаровиробників є згубним з точки зору забезпечення продовольчої безпеки України.

За оцінками експертів, втрати аграріїв складуть близько 30 млрд. грн. На $1 млрд. упаде експортна виручка, а кількість безробітних збільшиться на 100 тис. осіб.

«Скасування спецрежиму ПДВ для аграріїв означатиме крах галузі й банкрутство багатьох сільгоспвиробників. Додаткове фіскальне навантаження на галузь поставить під загрозу продовольчу безпеку держави та збільшить соціальне напруження в суспільстві», – зазначив Віталій Ковальчук.

«Батьківщинівці» наголошують, що збереження діючої системи оподаткування аграрного сектору до 1 січня 2018 року передбачене коаліційною угодою та програмою дій уряду. Пільги для агропромислової галузі прописані в угоді про асоціацію України з ЄС.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова