На Івано-Франківщині «Батьківщина» домоглася справедливого розподілу бюджетних коштів

Депутати-«батьківщинівці» Тисменицької райради, що на Івано-Франківщині, домоглися перерахування на освіту та культуру коштів із районного бюджету.

Про це повідомляє прес-служба Івано-Франківської обласної парторганізації ВО «Батьківщина».

Днями керівництво Тисменицького району від провладної партії запропонувало зняти з установ культури та освіти більше 3 мільйонів 600 тисяч гривень. Фракція ВО «Батьківщина» у районній раді одноголосно виступила проти такої пропозиції.

«Ми категорично проти того, щоб з освіти, культури та інших галузей вилучати кошти. Бюджетних коштів району не вистачає для повноцінного функціонування бюджетних установ. У такій ситуації забирати в бюджетників гроші – це нонсенс! Наприклад, на сільський клуб чи бібліотеку залишається лише 91 гривня на рік. Як ці установи можуть існувати на такі мізерні кошти? В галузі освіти хотіли забрати гроші з дитячих садочків. Цього не можна було допустити. Завдяки позиції нашої фракції та інших колег депутатів нам вдалося відвоювати частину грошей для освіти та культури», – розповів голова фракції ВО «Батьківщина» в райраді Руслан Фармус.

Завдяки жорсткій позиції «батьківщинівців» вдалося залишити на перше півріччя в галузях освіти й культури майже по 700 тисяч гривень з умовою додаткового фінансування цих галузей з районного бюджету протягом другого півріччя 2016 року.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова