«Батьківщинівці» Чернігівщини виступають за відновлення роботи місцевого торфозаводу

Депутати Чернігівської обласної ради від «Батьківщини» виступають за відновлення роботи Смолинського торфобрикетного заводу, розташованого в Чернігівському районі.

Про це повідомляє прес-служба Чернігівської обласної парторганізації ВО «Батьківщина».

якуб
«Батьківщинівці» переконані, що правоохоронці повинні втрутитися й покласти край конфлікту між колективом заводу та інвестором.

За словами депутата обласної ради, голови фракції ВО «Батьківщина» Івана Якуба, колектив підприємства звернувся до депутатів облради з проханням вплинути на інвестора, який довів підприємство до банкрутства.

«Батьківщинівець» розповів, що в обласній раді створено робочу групу з розгляду звернення трудового колективу Смолинського торфозаводу ДП «Чернігівторф». До цієї групи увійшли два депутати від «Батьківщини» – Іван Якуб та Сергій Пащенко.

«За результатами першого засідання робочої групи представники нашої фракції зустрінуться з колективом підприємства безпосередньо на місці конфлікту – у селищі Смолин, щоб перевірити викладені у колективній скарзі факти», – сказав Іван Якуб.

Депутат зауважив, що фракція ВО «Батьківщина» вважає, що підприємство має якомога скоріше запрацювати.

«Сьогодні багато споживачів через високу ціну газу змушені переходити на тверде паливо, тому абсолютно безвідповідально закривати власне підприємство й закуповувати торфобрикет в іншій області. Окрім того, робота заводу зможе принести додаткові кошти в місцевий бюджет», – зазначив «батьківщинівець».

Депутат пояснив, що ситуація на підприємстві дуже критична: виробництво припинено, існують проблеми з виплатою заробітної плати робітникам, торфобрикет реалізується через посередника за високою ціною, а придбане обладнання ржавіє.

За словами Івана Якуба, потрібно вивчити причини, що призвели до такої ситуації й разом із правоохоронцями покарати винуватців.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова