Львівська «Батьківщина» вимагає надати регіону додаткові субвенції з Держбюджету

Якщо Львівщина не отримає додаткового фінансування з Держбюджету, більше 70 тисяч працівників бюджетної сфери залишиться без індексації заробітної плати.

Про це 12 січня на позачерговій сесії Львівської облради заявив депутат від «Батьківщини» Ярослав Качмарик, інформує прес-служба Львівської обласної партійної організації.

«Батьківщинівець» повідомив, що депутати скерували до уряду та Верховної Ради звернення, в якому обґрунтували виділення області додаткових субвенцій.

«Держава, проводячи децентралізацію, делегувала на місця безліч повноважень, але фінансового ресурсу для їх виконання не передала», – наголосив Ярослав Качмарик.

Він уточнив, що Львівщині на фінансування профтехосвіти не вистачає 113 млн грн, на компенсацію витрат вугільної промисловості та зарплати працівникам цієї галузі – 500 млн грн, на фінансування перевезень пільгових категорій громадян – 70 млн грн, на фінансування ветеринарної медицини – 8 млн.

Нагадаємо, Львівська обласна рада затвердила видатки на 2016 рік у сумі 9 млрд 347 млн грн, доходи при цьому мають становити 9 млрд 40 млн грн. 37% бюджету піде на охорону здоров’я, 26% – на дорожнє господарство, 18% – на освіту й лише 2% – на розвиток села та АПК.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова