Львівська облрада просить керівництво країни виділити кошти для шахтарів

12 січня депутати Львівської обласної ради під час позачергової сесії ухвалили звернення до керівництва країни, в якому просять вирішити питання заборгованості по зарплаті шахтарям ДП «Львіввугілля» та виділити кошти на підтримку вугледобувної галузі.

Одним з ініціаторів звернення виступила фракція ВО «Батьківщина», повідомляє прес-служба Львівської обласної партійної організації.

У зверненні депутати просять Верховну Раду України внести зміни до Держбюджету на 2016 рік.

«Ідеться про виділення 1 млрд грн на розвиток вугледобувної галузі. У прийнятому бюджеті коштів не закладено. Це може призвести до занепаду вугільної промисловості та звільнень. Лише на ДП «Львіввугілля» працює 10 тисяч людей», – пояснив голова фракції ВО «Батьківщина» Юрій Гудима.

Він зазначив, що для нормального функціонування ДП «Львіввугілля» необхідно виділити 436 млн грн на модернізацію шахт та 480 млн грн – на покриття собівартості вугілля.

«У зверненні йдеться і про відновлення виплат шахтарям за роботу в шкідливих умовах, про компенсацію за центральне або власне опалення, компенсацію на витрату коштів на опалення вугіллям, санаторно-курортне лікування», – додав голова фракції ВО «Батьківщина».

Нагадаємо, 5 січня 2016 року Червоноградська міська рада з ініціативи депутатів від «Батьківщини» звернулася до народних обранців обласного рівня з пропозицією провести позачергову сесію Львівської облради й розглянути питання про невиплату зарплати шахтарям, яка вже сягнула 58 млн грн. 12 січня шахтарі перекрили дорогу Львів – Рава-Руська.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова