На Сумщині «Батьківщина» вимагає від уряду вирішити проблеми місцевих громад

Голова Сумської облради від «Батьківщини» Семен Салатенко здійснив робочу поїздку Лебединським районом, під час якої проаналізував співпрацю місцевих громад з урядом і наголосив на необхідності змін у пріоритетах діяльності.

Про це повідомляє прес-служба Сумської обласної парторганізації ВО «Батьківщина».

12517017_1088932927823828_72880364_o (1)
«Я провів ряд зустрічей із керівництвом та колективами Лебединського району й переконався, що уряд намагається перекласти на місцеве самоврядування фінансові питання, проблеми медичної галузі та закладів освіти 1-2 рівня акредитації. Може статися так, що ми будемо змушені закривати заклади освіти, медичні відділення, або й цілі установи через нестачу коштів. Нас залишають наодинці з фінансовими проблемами – керує уряд, а відповідатиме місцева влада», – сказав Семен Салатенко.

«Батьківщинівець» також акцентував увагу на додатковому оподаткуванні, що ляже на плечі аграріїв. Він звернув увагу на те, що крупні підприємства Сумщини переводяться на обслуговування в Харків, що є фактичним ударом по бюджету області. Жителі Сумщини добре розуміють, що центр економічної активності та прийняття рішень практично переноситься до Харкова. Семен Салатенко попереджає про можливість масових протестів, яких обласна рада вже не зможе зупинити.

Громада Лебединщини вважає, що прийняті Бюджетний та Податковий кодекси – удар по аграріях та бюджетах громад. Після Революції Гідності пройшов час, але позитивних зрушень у країні й досі немає. З кожним днем жити пересічним громадянам стає дедалі важче.

Під час зустрічі обговорювали також відшкодування пільг за проїзд у громадському транспорті, ситуацію з фінансуванням Лебединської центральної районної лікарні, рівень зарплат, високі тарифи та ціни на продукти харчування, безліч перевірок на підприємствах, що лише давлять на малий та середній бізнес, що й без того ледь жевріє.

Семен Салатенко уважно вислухав громаду й закликав усіх до об’єднання. Він сказав людям, що потрібно дати зрозуміти уряду, що місцеві громади не дозволять знущатися над собою. Потрібно боротися, писати в урядові кабінети, порушувати  питання податків та бюджету, тарифної політики.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова