«Батьківщина» вимагає запобігти екологічній катастрофі на Львівщині

Стікання шкідливих речовин у каналізацію Львова закінчиться катастрофою для цілого регіону.

Про це заявив активіст Львівської «Батьківщини», заступник голови Громадської ради при Державній екологічній інспекції Львівщини Юрій Дмитришин.

За його словами, інфільтрати, які містять у собі практично усю таблицю Менделєєва, через підземні води розтікаються далеко за межі сміттєзвалища.

batkivshchyna_grybovychi_gudrony_(RB_photo) (16)

«Збудовано 2,5 кілометра трубопроводу, який нібито має доставляти ці шкідливі речовини в очисні споруди Львова. Однак є фото- та відеодокази того, що інфільтрати напряму зливають у каналізацію. Можливо, жахливий сморід у Львові якраз і пов’язаний з цим», – сказав Юрій Дмитришин.

Він наголосив, що «Батьківщина» Львівщини пропонує реальні шляхи розв’язання проблеми й робитиме все для того, аби в найстисліші строки зрушити процес з мертвої точки.

«Ми ініціюватимемо, аби всі сільські й районні ради підготували звернення на Львівську обласну раду з вимогою вирішити питання. Водночас фракція «Батьківщина» в облраді збере «круглий стіл», щоб напрацювати нову дорожню карту. Ми також звернемося до депутатів Верховної Ради від Львівщини, аби вони порушили це питання на загальнонаціональному рівні», – зазначив голова фракції «Батьківщина» у Львівській обласній раді Юрій Гудима.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова