Юлія Тимошенко: Влада цілеспрямовано знищує середній клас в Україні

Мета ухваленого «слугами народу» закону про безпрецедентне підвищення податків для українців – це не фінансова підтримка армії, а знищення середнього класу в країні та ліквідація української нації.

На цьому наголосила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко під час розгляду постанов, які блокували підписання закону про підвищення податків.

«Цей Закон про підвищення податків на заробітну плату громадян України і на всіх ФОП декларується як закон, який дає можливість компенсувати всі абсолютно дефіцити нашої армії – їх 500 мільярдів. Однак від цього закону ми отримаємо приблизно 30 мільярдів. Це ж зрозуміло, що мета в піднятті таких податків абсолютно не та», – зауважила Юлія Тимошенко.

За її словами, влада свідомо веде проти українців другу війну в тилу.

На переконання Юлії Тимошенко, для професійного уряду закрити дефіцит бюджету, який стосується конкретно фінансування армії, – це нескладне завдання.

«Як можуть отримувати в наглядових радах 300-500-700 тисяч? Як можуть чиновники отримувати по 200-300 тисяч гривень? Треба обмежити, і тоді не треба буде піднімати податки всім громадянам України на заробітну плату», – додала лідерка «Батьківщини».

Вона вкотре назвала необхідні кроки для фінансової підтримки Сил оборони: створити рівні умови оподаткування для всіх; змінити модель роботи Нацбанку України; навести лад з контрабандою на митниці та стягувати податки з грального бізнесу; ініціювати отримання доходів від заморожених активів РФ і почати переговори задля списання зовнішніх державних боргів України.

Під час розгляду постанов про скасування закону про історичне підвищення податків в залі парламенту перебували 42 народні депутати. Юлія Тимошенко цю ситуацію прокоментувала так: «42 депутати, ніхто не має права вести далі цю сесію, вона нелегітимна, вона абсолютно антиконституційна». Зрештою Верховна Рада відхилила всі 13 постанов, що блокували підписання законопроєкту №11416-д.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова