«Батьківщина» голосувала проти збільшення податків для українців

Верховна Рада ухвалила законопроєкт 11416-д, який збільшив податки для найбідніших людей і найдрібніших підприємців. Наша команда проголосувала категорично проти і вважає цей закон максимально несправедливим.

Про це заявила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко.

Її обурює, що замість наведення порядку в оподаткуванні для всіх, зокрема не вводиться податок на розкіш, від оподаткування звільняються олігархи, а натомість поборами обкладають найбідніших.

«Ми, безумовно, підтримуємо, що для нашої армії, для Збройних Сил України, потрібні фінансові ресурси, щоб вигравати війну, потрібні гроші. Але, коли країна збирає гроші для того, щоби перемогти в цій війні, найголовніше, що мусить бути – це справедливість»,

Юлія Тимошенко вважає злочином введення додаткових податків для ФОПів, які стрімко припиняють свою діяльність в Україні, адже за останній рік ліквідовано понад 100 тисяч ФОПів. Також вона вважає несправедливим, що «бюджетники» платитимуть збільшені податки в той час, як усім чиновникам в бюджеті на наступний рік у 1,5 раза підвищать заробітні плати.

Нагадаємо, лідерка «Батьківщини» пропонувала віднайти кошти для підтримки Сил оборони з більш ефективних джерел, зокрема:

  1. Створити рівні умови оподаткування для всіх і припинити «кришувати» тіньову економіку, це дасть до бюджету додаткові 700 мільярдів гривень.
  2. Змінити модель роботи Нацбанку України, це дасть бюджету додаткові 100 мільярдів гривень.
  3. Навести лад з контрабандою на митниці та стягувати податки з грального бізнесу (40 мільярдів гривень щорічно).
  4. Ініціювати отримання доходів від заморожених активів РФ, що дасть бюджету додаткові 140 мільярдів гривень.
  5. Почати переговори задля списання зовнішніх державних боргів України, це дасть бюджету додаткові 70 мільярдів гривень.

 

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова