Юлія Тимошенко: Харчування військових має бути на рівні стандартів НАТО

Ситуація із харчуванням військовослужбовців на рівні стандартів НАТО, які перебувають на лікуванні, досі не вирішена, не зважаючи на ухвалені парламентом закон та відповідну урядову постанову. Це сталося через зволікання з підписанням необхідних внутрішніх документів в оборонному відомстві.

Юлія Тимошенко повідомила, що міністр оборони після зустрічі в парламенті  пообіцяв підписати відповідні внутрішні документи вже сьогодні, щоб завтра вже почали укладати відповідні контракти.

«З 8 травня до нині продовжують виділяти на харчування поранених військових у комунальних лікарнях 39 гривень 70 копійок. Сьогодні була зустріч з міністром оборони, й ми це питання достатньо жорстко й чітко поставили та вже отримали зобов’язання пана  Умєрова, що сьогодні до кінця дня всі документи Міністерства оборони будуть підписані та з завтрашнього дня почнуть укладати угоди. Ну, чому для цього потрібно було пів року і взагалі як можна було з початку війни фінансувати нещасні ці 39 гривень? Що, не знали, що на це не можна прогодувати наших військових? Але ми з вами добилися результату, завтра проконтролюємо, щоб все було запущено», –  наголосила лідерка фракції.

Юлія Тимошенко нагадала, що саме команда «Батьківщини» разом із тимчасовою слідчою комісією, яка представляє всі фракції, встановила, що військові в лікарнях «обділені навіть у харчуванні».

«Ми були шоковані, коли зрозуміли, що на харчування одного пораненого військового виділяється в день з бюджету 39 гривень 70 копійок» – обурено заявила Юлія Тимошенко, підкресливши, що завдяки ТСК парламент та уряд ухвалили необхідні рішення ще в травні.

Утім, за її словами, міністерство оборони «не спромоглося прийняти звичайні нормативні свої внутрішні підзаконні акти для того, щоб здійснити цю оплату». І лише завдяки наполегливості ТСК ситуація з харчуванням поранених військовослужбовців має покращитися.

Окрім цього, лідерка «Батьківщини» сподівається, що провладна більшість не порушить домовленостей і поставить крапку в питанні незаконної мобілізації юнаків до 25 років та ухвалить в другому читанні відповідний закон.

«Сьогодні також досягнуто рішення, що завтра першим питанням буде проголосована заборона на мобілізацію з 18 до 25 років. І це в тому числі авторства і нашої команди цей законопроєкт разом з іншими депутатами. От наші сьогоднішні результати з вами», – підсумувала Юлія Тимошенко.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова