Віталій Нестор: Кількість осіб, які звернулися за психіатричною допомогою в м. Києві за 2023 – 2024 роки, невпинно зростає

2 жовтня 2024 року з нагоди Всесвітнього дня психічного здоров’я ГО «Психобіліті» організувала Круглий стіл на тему: «Шляхи до безбар’єрного життя осіб із психічними порушеннями».

Метою Круглого столу є створення та впровадження послуги «Помічник особи з психічним порушенням».

Віталій Нестор повідомив, що особливості психічних розладів полягають у тому, що особа втрачає набуті раніше навички самостійного життя, у тому числі соціального, і потребує їхнього відновлення (реабілітації), особливо під час війни.

Для зміни ситуації вже сьогодні треба планувати та впроваджувати відповідні послуги в громаді. Вони мають базуватися на потребах користувачів послуг, бути спрямовані на відновлення соціально-побутової активності та бути доступними. Послуга «Помічник особи з психічним порушенням» відповідає вище перерахованим вимогам.
Депутати фракції «ВО «Батьківщина» у Київраді Богдана Тимощук і Віталій Нестор долучилися до роботи Круглого столу, внесли свої зауваження та пропозиції.

«Треба зробити так, щоб життя родичів особи, яка потребує супроводу, було якомога повноцінним, з можливістю працювати і заробляти на життя своїй родині. Допомогти таким людям – це врятувати ще декілька життів. Краще допомогти сім’ям, ніж утримувати людей в спеціальних будинках», – зазначила Богдана Тимощук.

Календар новин

Останні новини

Фото дня

Відео дня

Пряма мова